ulrika dillner.

bröd och åter bröd
Idag var en riktigt hektiskt dag på praktiken, men ändå rolig! Trots att jag vanligtvis inte väljer att baka just bröd så tycker jag det är väldigt kul att få ha hand om just den biten. Det är mitt mission på floris varje dag liksom! Att köra ihop en elastisk deg, att slå upp bröden till en fin form, att snitta rätt, att baka av perfekt, att få leverera det fantastiska surdegsbrödet varje dag! Och det är klart att det inte alltid blir bra, men man utvecklas och kommer på nya grejer angående brödet inför nästa, och nästa och nästa dag. Idag har jag bakat upp rågis sedan igår. Kört ihop och bakat ett danskt rågbröd, satt linfrö/sesambröd samt levain.

En dag då brödet sprack upp och blev så fint. Det är lycka.

Imorgon är det lite extra valborgsfirande nere på floris där vi bjuder på soppbuffe med massa gottit till samt en fantastisk tårtbuffe, vin och goodiebags! Kommer bli mycket att göra då med, men det är ju bara kul!